Klubbmästerskap för Kinda GK spelades lördag 26/8 – söndag 28/8.

A-klassen spelades tre rundor som Slagtävling. Två artonhålsrundor under lördagen och en runda under söndagen. Det var jämt i toppen och särspel på ytterligare ett hål krävdes för att kora segraren. Det blev Sven-Erik Turesson som till slut vann över Peter Dahlström. På tredje plats kom Mats Nilsson. Totalt ställde 16 herrar upp i denna klass.  Resultatlista KM A 2017

Damklassen spelades också som slagtävling med 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Vinnare blev suveräna Maria Borg på 170 slag. Maria var aldrig hotad, däremot var det spännande spel om resterande platser. Fyra damer ställde upp i årets KM. Damerna spelade precis som herrarna scratch utan handikapp och det kan avhålla många damer från att ställa upp. Resultatlista Km dam-17

Det fanns dessutom en handikappklass som är öppen för både damer och herrar. De spelade poängbogey. Denna klass vanns av en uppstickare, Mikael Philipsson som fick 69 poäng. Andra- och tredjeplatserna slutade på samma poäng (64) men där sonen Fredrik Johansson hade lägre handikapp och därför vann över pappa Leif Johansson. Värt att notera är också att under lördagen gjorde Torgny Hedlund som spelade i denna klass en ”Hole in One” på hål 16.Resultatlista Km hcp-klass-17

Det var stora variationer i vädret. Under lördagen var det soligt och fint meden söndagen bjöd på tidvis ihållande regn.